top of page

BRIEF AAN RAFAEL

3 maart 2021 - Schaarbeek

Iemand zei me ooit dat je in het leven soms mensen ontmoet van wie je niet wist dat je hen zou gaan ontmoeten, totdat het plots gebeurt. Dan weet je dat het gewoon niet anders kon.

Zo ging het ook met jou. Het was geen toeval dat wij als achtjarigen op hetzelfde sportkamp belandden. Evenmin was het toeval dat jij twintig jaar later plots weer door mijn hoofd spookte en dat mijn zoektocht naar jou me bij Nyira, Marc, Erice, Benoit en Mark bracht. Het ontroerde me om te zien hoe deze mensen, die mij voordien van haar noch pluim kenden, stuk voor stuk hoopten en duimden dat ik jou zou vinden. En dankzij hun positieve vibes vond ik je uiteindelijk ook.

Gisterenavond konden honderdduizenden mensen volgen hoe wij elkaar na twintig jaar voor het eerst terugzagen. Velen vragen zich waarschijnlijk af hoe het nu zit tussen ons, maar weet je: eigenlijk maakt het helemaal niets uit hoe het tussen ons zit. Want hoewel ik zelf ook maandenlang hoopte op een sprookjesachtig einde, besef ik nu dat de essentie van mijn zoektocht meer lijkt op het sprookje van die andere Braziliaan Paulo Coelho. Net zoals in zijn bestseller 'de Alchemist' was ik namelijk lang op zoek naar een schat en zocht ik mijn geluk extern. Maar wat ik daardoor niet zag, was dat de echte schat al die tijd al in mezelf zat. En zo vond ik uiteindelijk niet alleen Mark, maar ook Lidewij terug. Dus zelfs al zouden we elkaar na onze hereniging nooit meer weerzien, dan nog heb ik het mooiste cadeau gekregen dat ik maar had kunnen wensen.

En weet je nog wat ik je zei toen ik je terugvond? Dat ik je deze keer nooit meer zou loslaten. Wel, nu besef ik dat iemand loslaten die je echt liefhebt net het mooiste is wat je kan doen. En wat de toekomst brengt, dat zien we wel. Wie weet worden we vrienden en eten we elk weekend samen een pannenkoek, wie weet scheiden onze wegen weer voorgoed, wie weet trouwen we ooit nog met elkaar… Maar op dit moment doet dat er helemaal niet toe, want wat het ook wordt: het is sowieso goed. Ik weet dat er tussen ons een zielsconnectie is die er altijd is geweest en er ook altijd zal blijven. Daarom heb ik vertrouwen in wat het leven voor elk van ons in petto heeft. En daarom laat ik je met veel liefde los, net zoals een vogel.

Vlieg als een vogel, lieve Rafael. Vlieg vrij.

Je soulmate,

Lidewij

BRIEF AAN RAFAEL: Over
bottom of page